Okosító torna gyermekek számára

Családom
Unyi Tamara vagyok, 44 éves férjezett, két gyermek anyukája. A fiam 18 éves. Mikor óvodás volt, az óvodapedagógusa azt mondta, vigyem el szakemberhez, mert valószínűleg hiperaktív. 
Ma egy/több vitorlásrepülőt vezet Budapest felett 1-2 órán keresztül. Ül egy pilótafülkében és sok műszert navigálva, irányít egy gépet.… 
A lányom 10 éves. Némi olvasási nehézsége merült fel a második osztály végén. Okos gyermek révén megtanulta kívülről az órán olvasott szöveget, így nem derült ki, hogy keveri a betűket…
Ma negyedikes, és jól olvas, boldog gyermek, jó tanuló.
Az én két személyes esetem példa arra, hogy nincs lehetetlen, de a sikerért, a javulásért tenni kell időt és energiát nem sajnálva.

Alapozó kezelés, Szenzomotoros integrációs kezelés, INPP módszer és szenzomotoros fejlesztő mozgáskezelés, Babamasszázs
A két eset vitt arra az elhatározásra, hogy megtanuljam az Alapozó terápiát. Tudásom széleskörű kiszélesítése miatt elhatároztam, hogy még többet tanulok a mozgásterápiáról. Így kezdtem el tanulmányaimat a mozgásterápiák világában. Mivel minden gyermek más, hiszem és vallom, hogy a gyermekeknek az a jó, ha egy mozgásfejlesztő, gyermekre szabottan hívja segítségül a megfelelő terápiát. Kisbabáknak nagyon ajánlom az idegrendszer ébresztő babamasszázst is. 

Tevékenységeim
Óvodaigazgató
Most óvodaigazgató vagyok egy 15 csoportos óvodában és látom az érem másik arcát. Az óvodai szakvélemény időszakában derül ki, hogy bizony van mit pótolni a gyermeknek, mert itt-ott lemaradásai vannak. Ha időben észrevesszük, hogy támogatásra van szüksége a gyermeknek, és a szülő erre partner, akkor nagyon sokat segíthetünk abban, hogy a gyermek hasonlóan boldog időszakot töltsön el az iskolai évek alatt. Mozgásfejlesztéssel, terápiával elősegíthetjük a gyermek idegrendszerbeli beérését. 
Munkán során tapasztaltam, hogy a gyermek „mássága”, illetve a kiemelt figyelmet kívánó energiatöbblet, nyomot hagy a családi szerkezetben is. Nemcsak a családon belüli gondok okoznak a családtagok között feszültséget, hanem a munka/család egyensúlyának kialakítása is megoldandó feladatként terhelődik az anyára.