Bowen kezelés

Mi a Bowen kezelés célja?


A Bowen kezelés célja és a módszer kulcsa, hogy a Bowen egyedülálló technikáját alkalmazva a szervezetet mentesítsük a stressz által kialakult blokkoktól, görcsöktől az izmokban és a kötőszövetekben.

Hogyan hat a testre a stressz hatásainak kiiktatása?


A stressz feloldása által azonban ennél sokkal több minden történik, ugyanis szervezetünk öngyógyító folyamatait közvetve, katalizátorként beindítja a Bowen kezelés. Mindez mélyreható fizikai, kémiai és pszichés változások sorozatát indítja el szervezetünkben.
Maga a kezelés rendkívül kíméletes, semmilyen fájdalmat nem okoz. A Bowen a leggyengédebb érintésterápiás módszer.

Mitől olyan közkedvelt a Bowen, másik nevén Bowtech?


A Bowen népszerűségének legfőbb oka, hogy úgy tud hihetetlenül hatékony lenni (80% felett!), hogy közben szelíd és kellemes élmény a kezelés teljes időtartama alatt. Kiválóan alkalmazható pl. csecsemők, kismamák, idős emberek esetében is, de hatékony eszköz a módszer alkalmazóinak kezében pl. pszichoszomatikus panaszok vagy nagyfokú érzékenység esetén is.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Általában 35-50 perc egy kezelés, de annak időtartama több mindentől is függ. Fontos, hogy ne terheljük túl és ne is zavarjuk össze a szervezetet számára már nem feldolgozható mértékű információval. Meghatározó az egyén állapota, tüneteinek súlyossága és az is, hogy mennyi időre van szüksége testének az információk befogadásához.

Hogyan zajlik egy Bowen kezelés?

A kezelt személy kényelmesen elhelyezkedve hason vagy háton fekszik, vagy ül – ezt mindig a tünetek illetve a kezelt személy állapota dönti el, melyik lesz alkalmasabb.
A kezelés alatt a terapeuta a test meghatározott pontjain precízen végzi az izmokra és a kötőszövetekre kifejtett ún. Bowen fogásokat. Ezek a fogások meghatározott rendben követik egymást, köztük pár perces szünetekkel.

Mi történik a Bowen közben beiktatott szünetek alatt?

A szünetek ideje alatt a vegetatív idegrendszerben lévő, öngyógyító folyamatainkért felelős vezérlőközpont értelmezi a kapott ingerületet, majd újratervezi és beindítja szervezetünkben az önmagát folyamatosan regeneráló, gyógyító folyamatokat, visszaállítva az egészséges állapotot.
Ez a vezérlőközpont felel testünk folyamatainak több, mint 80%-áért –ezért annyira mélyreható és szerteágazó a Bowen hatása.

Hogyan készüljünk egy Bowen kezelésre? Mit tegyünk és mit ne tegyünk?


Semmilyen különleges előkészületet nem igényel, mindössze a kényelmes, laza ruházatot javasoljuk.

A Bowen remekül kombinálható más terápiákkal, viszont 3- 4 nappal a kezelés előtt és utána szintén 3-4 napig lehetőleg ne menjünk másfajta kezelésre – ez a legtöbb kezelésre ugyanígy vonatkozik! Mint írtuk, a Bowen beindítja az öngyógyító folyamatokat.

Testünknek bizonyos időre van szüksége ahhoz, hogy elvégezze ezt, ne terheljük ezalatt újabb feladatokkal. Minden terápia, kezelés, módszer más és más elven működik, más információt adva testünknek. Szerencsés, ha megfelelő szünettel lehetővé tesszük, hogy mindkét kezelés maximálisan kifejthesse hatását.

Bővebb információt a bowenkezeles.eu honlapon talál.