Bowen terápia

Bowen terápia története

Thomas A. Bowen ausztrál terapeuta (1916-1982) tudását autodidaktaként szerezte és fejlesztette, létrehozva egy egyedülálló és független kezelési rendszert, amelyet az 1950-es évektől kezdte alkalmazni és haláláig fejlesztette. Ezt a módszert ma Bowen Technika néven emlegeti az egész világ.


Bowen technika

A Bowen technika lényege, hogy a testen jól meghatározott pontokon, rögzített sorrendben, specifikus fogásokkal stimuláljuk a testet, amely által integrált testi reakciót váltunk ki. Az egyes fogások közötti szünetek segítik azt, hogy az idegrendszer és ezáltal a test felvegye és feldolgozza kapott ingereket, összevesse a benne lévő „blue printjével” (tervezet) majd visszacsatolva az információt önmagát korrigálja. Felfoghatjuk egyfajta izom és fasciareflex módszernek. Az általa kiváltott öngyógyítós korrekciós mechanizumus minden szinten megmutatkozik: strukturális, szervi, pszichés változásokban, testi rendszerek optimalizált működésében.

A gerjesztett folyamatok dinamikusan bentről kifelé, a test saját prioritásai mentén zajlanak. Alapigazság, hogy a test mindig a normalitást keresi, fizikai és lelki szinten egyaránt. A Bowen technika ebben az egyensúlykeresésben segíti a testet.

Ez a gyengéd minimalista technika, amely minden korosztály számára alkalmazható, így az újszülött kortól kezdve a gyerekeken, és a felnőtteken át, egészen az idős korig nyújt segítséget. Fontos szerepet játszhat a műtét utáni, valamint a betegségben legyengült szervezet regenerációjának gyorsítéséban.

A Bowen terápia egy finom, erőszakos behatásoktól mentes, a manipulatív behatásoktól mentes manuál terápia. Maguk a fogások egyfajta indikátorként (jelzőként) működnek, a gyógyulást a szervezet saját maga végzi el a fogásokkal kiváltott ingerre adott válaszokkal. A folyamat során a szervezet önmaga állítja helyre az adott területen az eredeti feszültségmentes állapotot. Testünk az öngyógyítás érdekében törekszik a jó egészségi állapot létrehozására, a Bowen terápia a kezeléseivel ebben segíti.

A Bowen terápia mindig az ember egészére fókuszál nem testi kórképekre, így nem a betegség közvetlen kezelését valósítja meg, hanem betegségeket előidéző feszültségi állapotokat szünteti meg.


Kinek lehet hasznos a Bowen technika?

Csecsemők számára

Gyermekek számára

Felnőttek számára


Munkatárs


Bowen terápia árak
  • Babáknak és gyermekeknek - Bérlet ajánlat (3 kezelés esetén) 13.000 Ft
  • Babáknak és gyermekeknek - Bérlet ajánlat (6 kezelés esetén) 24.000 Ft
  • Babáknak és gyermekeknek - Első kezelés 6.000 Ft
  • Babáknak és gyermekeknek - További kezelések 5.000 Ft
  • Felnőtteknek - Bérlet ajánlat (3 kezelés esetén) 20.000 Ft
  • Felnőtteknek - Bérlet ajánlat (6 kezelés esetén) 35.000 Ft
  • Felnőtteknek - Első kezelés 8.000 Ft
  • Felnőtteknek - További kezelések 7.000 Ft